eli koska tuli tuollainen haamuposti, kun vaan vähän muokkailin asetuksia, niin kirjoitanpa jotain. Tänään en ole saanut oikeen mitään tehtyä. Hei, mutta voisin kirjoittaa tähän sen kakun reseptin, mistä puhuin (toi ei nyt ollut äidinkielellisesti tippaakaan oikee lause). Se onnistui hyvin. Rakenne ja maku oli hyvät vaikka muuta epäilin. Eli tässä tulee kokomaidoton hyytelökakku, jota voi tarjota maitoallergikoille ja vegaaneille, tai mussuttaa vaikkei olisikaan minkään sortin maitovammaa. (harmi kun en ottanut kuvaa):

Pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

200g digestivejä (eli ruoansulatusseksejä)

75g   maidotonta margariinia (esim hopeista sunnuntaita)

(itse pistin n100g , ei tuu niin kova pohja, sitä voi ite pistää sen verran että tahnasta tulee mukavaa)

Pinnalle:

2prk mangososetta

(eli siis lastenruokaa, kannattaa pistää pilttiä, itse pistin semperiä, mutta sitä pystyi juoksevuuden tähden pistämään vain yhden purkin, tosin sekin riitti)

Täyte (eli itse kakku):

4dl vispautuvaa kauravanilja kastiketta (gogreen)

1dl sokeria

1,25dl persikka-soijayogurttia

(ainakin gogreen eksoottisethedelmät on mukavan juoksevaa ja hyvän makuista)

3rkl sitruuna- tai appelsiinimehua

6 liivatelehteä

 

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (n.22-24cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Valmista täyten: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 min (eli se aika mitä kestää tehdä seuraavat jutut ennen liivatteen lisäämistä) Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi (siitä tulee ihan oikean vaniljakastikkeen näköistä vaikka alku onepäilyttävä) ja mausta sokerilla. Sekoita joukkoon jogurtti. Kuumenna mehu kiehuvaksi (miksrossa). Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota mehuun. Kaada hieman jäähtynyt (mie en kyllä muistanut jäähdyttää, onnistu kuitenkin) liivateseos ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyäö jääkaapissa seuraavaan päivään. Jossain välissä levitä mangosose pinnalle. Ja sitten herkuttelemaan.

 

Alkuperäisen reseptin lähetti Päivi Hyry yhteishyvään (5/2006)

Ja kaikki leipomaan.