oli hyvä Saska Snellmannin juttu tiistaina 9.5.  Siinä puhuttiin vapun tapahtumista makasiineilla ja siitä miten nuoria sorretaan kun suuret ikäluokat jyräävät päätöksemsä läpi. Heitähän on enemmän ja he ovat fiksumpia.

mm. näin Saska kirjoittaa: "Poliisi on ollut Suomessa koskematon. Nyt tuntuu, että ilmassa on uudenlaista vihaa. Mistä se voi johtua? Julkisuudessa nuoret ovat vastanneet, että esimerkiksi Stop töhryille -kampanja ja liikennevälineiden nollatoleranssi ovat ärsyttäneet monia. Listaan voidaan lisätä ainakin uusi tekijänoikeuslaki, joka kovensi rajusti verkkoimuroinnin rangaistuksia. Ne eivät ole isoja asioita, mutta synnyttävät tilanteita, joissa ihan tavallinen nuori voi löytää itsensä vastatusten poliisin kanssa. Ja se on vaarallinen juttu. Myös poliisille. "

Itse en tosin vastusta mm. imuroinnin laittomuutta vaan se on hyvä juttu. Mutta on ihan totta, että nuoria ajetaan ahtaalle ja syytetään kaikesta. Ei ihme jos poliisista tulee vain vastustaja ja päättäjistä mörköjä. Ja suuret ikäluokat jyräävät niin politiikassa kuin taloudessakin, muistamatta, että he itse olivat 60-, 70-luvun radikaaleja nuoria valtaamassa vanhaa ylioppilastaloa tai ainakin hengessä mukana.

Kannattaa lukea tuo juttu, jos ei ole sitä vielä lukenut.

Toinen juttu mikä vielä koskee tällaisia yhteiskunnallisia juttuja, joista en yleensä blogissani vaahtoa, kun niistä saan vaahdota muutenkin on tekijänoikeuslain tuomat maksut kirjastojen kirjoista. Vaikea juttu toki. Kirjailijat eivät tunnetusti kieri rahoissa. Mutta pian käy auttamatta niin, että Suomeenkin tulee kirjastomaksut. Ikuisella säästölinajalla olevilla kunnilla tuskin on halua ja varaa maksaa 20 centtiä jokaisesta lainauksesta. Suomen kuuluisa lukutaito on muutenki hajaantunut ja varsinkaan "työläis"perheiden pojat eivät lue. Arvatkaa vaan lukevatko tulevaisuudessa, jos kirjaston palveluista tulee maksullisia. Alkaa varmaan kiinnostaa vähän enemmän jotkut muut maksulliset palvelut, joiden ostoa ei ilmeisesti edelleenkään saatu kriminalisoitua.